Podcast

Podcast De Dag: nog één keer alle vaccins op een rijtje

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: nog één keer alle vaccins op een rijtje

Een groep Nederlanders wacht met het maken van een prikafspraak totdat ze zelf kunnen kiezen welk coronavaccin ze krijgen. Ook wordt de roep om het vaccin van Janssen als vrije keuze in te zetten steeds groter.

#857 - Nog één keer alle vaccins op een rijtje - De Dag

Na de aanvankelijke horten en stoten in de vaccinatiecampagne, wordt er nu volop geprikt in Nederland. En, zo benadrukt de Gezondheidsraad, we verkeren in de gelukkige omstandigheid dat er veel vaccins beschikbaar zijn. Alle mensen onder de veertig jaar kunnen daardoor vaccins van Moderna en Pfizer krijgen. Toch zijn er ook een heleboel jonge mensen die liever Janssen willen, onder meer omdat daarvan maar één prik nodig is.

De roep om Janssen als vrije keuze in te zetten wordt steeds luider. En er is ook een groep mensen die wacht met inenten totdat ze überhaupt zelf kunnen kiezen welk vaccin ze krijgen. Maar hoe maak je de juiste keuze? Hoogleraar Immunologie Marjolein van Egmond zet in podcast De Dag voor eens en altijd de verschillen en voor- en nadelen van alle vaccins op een rijtje.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie