Podcast
NOS

Podcast De Dag: Ankie vs Duitsland, 50 jaar na München

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Ankie vs Duitsland, 50 jaar na München

Vandaag wordt de terreuraanslag op het Israëlische team van de Olympische Spelen in 1972 herdacht. Waarom hield Duitsland details over wat daar precies is gebeurd een halve eeuw achter?

#1170 - Ankie vs Duitsland, 50 jaar na München - De Dag

Het is 50 jaar geleden dat tijdens de Olympische Spelen in München 11 Israëlische atleten werden vermoord door Palestijnse terroristen. Onder hen was de man van een Nederlandse vrouw, Ankie Spitzer - bij de NOS als oud-Israël-correspondent bekend als Ankie Rechess. Door de moord op haar man André Spitzer kwam zij niet alleen in een persoonlijke nachtmerrie terecht, maar ook in een ingewikkeld internationaal conflict; als weduwe én als journalist.

Twan Huys en Evert-Jan Offringa maakten een documentaire over Ankie, die al vijftig jaar op zoek is naar feiten die de Duitse autoriteiten liever verborgen leken te houden. Uit schaamte, vertellen de makers in podcast De Dag. Mede door hun onderzoek voor de film zijn die soms schokkende feiten alsnog boven tafel gekomen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie