Podcast

NOS Voetbalpodcast #113: 'De Dick-factor is gigantisch bij Feyenoord'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #113: 'De Dick-factor is gigantisch bij Feyenoord'

[NOS] In de NOS Voetbalpodcast bespreekt presentator Arno Vermeulen met commentatoren Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Jan Roelfs de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

#113 - 'De Dick-factor is gigantisch bij Feyenoord'

Het gaat onder meer over PSV. De Eindhovenaren hebben de speelwijze van de nieuwe trainer Roger Schmidt nog niet helemaal onder de knie, maar het werd al wel duidelijk dat de ploeg voorin veel potentie heeft. "Als Cody Gakpo de ontwikkeling die hij nu doormaakt doorzet, dan wordt het echt een topper", zegt Elshoff.

"Hij heeft iets heel dodelijks", vult Roelfs aan. "En dan heb je ook nog Donyell Malen die makkelijk scoort en Noni Madueke die goed inviel. En vergeet Sam Lammers niet. Het zou jammer zijn als hij weggaat."

Feyenoord ging op dezelfde voet verder als vorig seizoen: winnen zonder briljant te voetballen. "Op z'n Dick Advocaats", zegt Grueter. "Ik heb best wel veel geloof in dit Feyenoord. De Dick-factor is gigantisch, hij is de talisman van deze ploeg."

Volgens Elshoff is het wel belangrijk dat Steven Berghuis blijft. "Als hij vertrekt en er is geen vervanger van hetzelfde niveau te halen, dan lever je wat mij betreft wel een groot deel van je kampioensambities in."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie