Podcast

Podcast De Dag: de gevaarlijke Poetin-cocktail

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de gevaarlijke Poetin-cocktail

De Russische president Poetin schaakt momenteel op meerdere borden tegelijk. De pijlen staan onder andere gericht op Oekraïne, Wit-Rusland en Navalny. Waar is hij mee bezig?

#824 - De gevaarlijke Poetin-cocktail - De Dag

De Russische president Poetin heeft een populariteitsprobleem en kan zeker in aanloop naar de verkiezingen in september wel een politiek succes gebruiken, zegt Ruslanddeskundige Helga Salemon in podcast De Dag. De vrees is dat Poetin daarom zal grijpen naar wat in het verleden voor hem een beproefde methode is gebleken: militaire middelen. De internationale gemeenschap is bang voor oorlog in Oekraïne en er wordt ook gespeculeerd over inlijving van Wit-Rusland.

Salemon spreekt van een gevaarlijke 'Poetin-cocktail', want er gebeurt heel veel tegelijk in Rusland. Het gaat slecht met de economie, boodschappen worden er iedere dag duurder, door corona groeit de ontevredenheid en ondertussen kijkt de wereld mee hoe Poetins grootste politieke tegenstander, Navalny, crepeert in een Russisch strafkamp. Wat gaat er om in het hoofd van Poetin? Hoe probeert hij zijn populariteit terug te winnen?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie