Podcast

Podcast De Dag: een lesje Europese stikstofregels

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: een lesje Europese stikstofregels

In de zoektocht naar ruimte in het stikstofdossier wordt vaak naar 'Europese regels' gewezen. Hoe duidelijk zijn die regels voor hoe Nederland met de stikstofuitstoot moet omgaan?

#1316 - Een lesje Europese stikstofregels - De Dag

Hoe moet het kabinet verder na de verkiezingsoverwinning van BBB? Moet het coalitieakkoord worden opengebroken en de stikstofplannen op de schop? Vanavond overlegt de top van het kabinet daarover in het Torentje. De kiezer heeft een signaal gegeven en doorgaan alsof er niets is gebeurd kan niet, zo luidt het. En dus wordt er opnieuw gekeken óf en wát er mogelijk is op het gebied van het stikstofbeleid. Maar kan dat beleid wel anders, of lopen we dan tegen Europese regels aan?

In deze podcast een lesje Europese stikstofregels van Eurocommissaris Frans Timmermans, met wie Europa-correspondent Ardy Stemerding sprak. Timmermans wil daarover ook in gesprek gaan met Caroline van der Plas van de BBB, die zegt dat de regels uit Brussel niet altijd even duidelijk zijn en op sommige vlakken ruimte bieden. Hoe hard de Europese afspraken zijn en welke juridische ruimte er nog voor interpretatie is, vertelt Esther Wijnen. Zij is advocaat op het gebied van milieu- en natuurbeschermingsrecht.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie