Podcast
NOS

Podcast De Dag: C-day bij het CDA, alwéér

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: C-day bij het CDA, alwéér

Het is crisisdag bij het CDA. Op allerlei niveaus wordt gesproken over de vraag: hoe nu verder? Een vraag die de partij al vaker heeft proberen te beantwoorden.

#1311 - C-day bij het CDA, alwéér - De Dag

Naar buiten toe wil het CDA er geen misverstand over laten bestaan: Wopke Hoekstra blijft partijleider, ook na opnieuw dramatisch verlopen verkiezingen. Toch is het vandaag C-day: crisisdag bij het CDA. De zoveelste, want de neergang van de partij is al dertig jaar gaande en die gaat gepaard met een reeks aan crisismomenten, zegt politicoloog en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen Gerrit Voerman in deze podcast.

Voerman schetst hoe (en waarom) de partij zich van crisis naar crisis sleept en zichzelf telkens weer die vraag moet stellen: hoe nu verder? Politiek verslaggever van de NOS Roel Bolsius verwacht niet dat het antwoord op die vraag na de crisisdag van vandaag zal komen. De partij lijkt in een existentiële crisis te verkeren en zelf ook niet goed te weten hoe zich uit de spagaat tussen Den Haag en provinciale achterban te manoeuvreren.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie