Podcast

Podcast De Winterdag: onuitwisbare beelden in Jemen

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Winterdag: onuitwisbare beelden in Jemen

Podcast De Dag is in het nieuwe jaar weer terug en daarom tot die tijd vijf afleveringen die de moeite waard zijn om opnieuw te luisteren.

#976 - De reis van Daisy Mohr in Jemen

Podcast De Dag is een week met vakantie, maar voor de laatste dagen van het jaar staan er weer een paar afleveringen klaar die het herbeluisteren waard zijn. Zoals de podcast over de bijzondere reis die Daisy Mohr maakte in Jemen - waar al 7 jaar een burgeroorlog woedt en zich volgens de VN de grootste humanitaire crisis ter wereld voltrekt.

Het lukt journalisten en zelfs hulporganisaties bijna nooit om aan beide kanten van de linies te komen, maar Daisy wel - wat overigens niet ongevaarlijk was. Ze zag het land op een manier die de wereld zelden ziet. Aangrijpend vond ik het moment dat ze beschrijft hoe ze vlak naast haar een baby'tje zag sterven, maar ook haar bezoek aan een psychiatrische kliniek met getraumatiseerde oorlogsstrijders.

Deze aflevering van De Dag kun je ook hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie