Podcast

Podcast De Dag: dé stem aan het woord

foto: Hans Hogendoornfoto: Hans Hogendoorn
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: dé stem aan het woord

Radio-icoon Hans Hogendoorn stopt als vaste zenderstem van NPO Radio 1. Hij maakte in zijn leven ook duizenden jingles. In podcast De Dag duikt hij in de archieven en praat over zijn grote liefde: de radio.

#998 - Dé stem aan het woord

Hans Hogendoorn stopt in het nieuwe jaar als vaste zenderstem van NPO Radio 1. Eerder dit jaar vierde hij zijn vijftig jarige jubileum op de Nederlandse radio. In podcast De Dag een gesprek over zijn liefde voor radio en een terugblik op zijn rijke carrière, waarin hij soms zelfs radio maakte met gevaar voor eigen leven.

Als stem van NPO Radio 1 was Hans Hogendoorn ruim veertig jaar te horen in spotjes en aankondigingen van de NPO-nieuwszender. Meest bekend is hij van het programma Met het Oog op Morgen dat hij sinds de eerste aflevering in 1976 iedere dag aankondigt. Ook heeft hij eigenhandig duizenden jingles gemaakt, geïnspireerd door zijn grote radiohelden uit Engeland en de Verenigde Staten in de jaren zestig. Voor De Dag diept hij er een paar op uit zijn persoonlijk archief.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie