Podcast

Podcast De Dag: Over #ikdoenietmeermee en de kracht van het konijnenhol

foto: RTL4foto: RTL4
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Over #ikdoenietmeermee en de kracht van het konijnenhol

Nu de BN'ers en influencers hun video's hebben verwijderd en optredens hebben gerectificeerd of genuanceerd lijkt de angel uit de discussie. Maar is dat wel zo? En waar hebben we dan met z'n allen een week lang naar zitten kijken?

#679 - Over #ikdoenietmeermee en de kracht van het konijnenhol - De Dag

Er was steun, verontwaardiging, kritiek en spot en uiteindelijk deden de BN'ers die 'niet meer mee deden' ook niet meer mee aan hun eigen actie: ze verwijderden hun video's of nuanceerden hun boodschap. Blijft over de vraag waar we deze week nou met z'n allen eigenlijk naar hebben zitten kijken. En de Netflix-documentaire The social dilemma indachtig: in welke 'rabbit hole' zijn we collectief gevallen?

In podcast De Dag een analyse van Madeleijn van den Nieuwenhuizen, bekend van het mediakritische instagramaccount Zeikschrift. Ze spreekt over de rol van de media in de storm van de #ikdoenietmeermee-actie, over de gevolgen van de snoeiharde reacties na het optreden van Famke Louise bij Jinek en het risico van toenemende polarisatie door de manier waarop wij met nieuws omgaan.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie