Podcast

Podcast De Dag: Text me when you get home

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Text me when you get home

Een zinnetje dat vrouwen al jaren tegen elkaar zeggen, wordt massaal gedeeld op sociale media. Aanleiding is de moord op de Britse Sarah Everard, die niet veilig thuiskwam.

#799 - Text me when you get home - De Dag

'Text me when you get home.' Die zin wordt door vrouwen over de hele wereld momenteel veel gedeeld in berichten op sociale media. Een zin die vrouwen sowieso vaak tegen elkaar uitspreken, in welke taal dan ook, op het moment dat er iemand alleen naar huis gaat. Want echt veilig voelt het bijna nooit als vrouw alleen op straat.

Sinds vorige week verenigen vrouwen zich online om het precies daarover te hebben: de onveiligheid die zij ervaren. Aanleiding is de dood van de Britse Sarah Everard die na een bezoek aan een vriendin niet veilig thuiskwam. Een politieman wordt ervan verdacht dat hij haar heeft vermoord.

De moord op Sarah Everard heeft wereldwijd een discussie op gang gebracht over seksisme, ongelijke verhoudingen en onveiligheid. Die discussie is al vaker gevoerd, maar heeft nog niet tot voldoende verandering geleid, zegt Anne-Floor Dekker van genderplatform WO=MEN in podcast De Dag. Hoe zorgen we ervoor dat er dit keer wél iets verandert?

Blijf op de hoogte van de verkiezingen

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws leest je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie