Podcast
AVROTROS

De Kopgroep: Pidcockiaans

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Pidcockiaans

De Kopgroep kijkt uit naar deze ongelofelijk spannende
derde Tourweek. Joost vraag zich af wat er gebeurd als de klassementsmannen
van INEOS-Grenadiers deze week gaan aanvallen. Moet Vingegaard dan zelf de
achtervolging inzetten of kan hij blufpoker spelen en Pogačar het werk laten
doen?

#19 - Tour de France: Pidcockiaans (S11) - De Kopgroep wielerpodcast

Tactisch belooft het een heel interessante week te worden, al denkt Mart daar anders over. Hij verwijst naar het feit dat de zon in het Verenigd Koninkrijk weinig schijnt, en zo vindt hij de ploeg ook rijden: bleekjes. Hij denkt dat alleen de Deen en de Sloveen nog echt kans maken op de eindoverwinning.

Overigens denkt hij wel dat de Engelse ploeg kans maakt op de etappe van vandaag. De rit eindigt met een lange afdaling en daarom kan deze etappe weleens als ‘pidcockiaans’ de boeken ingaan.

Martijn polste de stemming bij Jumbo-Visma. Al met al is dit een scenario waar de ploeg voor getekend had, al zorgt het uitvallen van twee van hun beste klimmers voor een erg wrange bijsmaak. Wel valt hem op de Vingegaard goed om lijkt te kunnen gaan met de druk. Hij lijkt erg rustig en maakt zich niet te druk over de extra druk die komt kijken bij de gele trui. Hij vervolgt, "Je maakt hem de pis niet lauw, anders dan bij Primož Roglič, dat was op de een of andere manier toch allemaal wat schichtiger."

Adrie van der Poel in de Tourcanon

Mart voegt Adrie van der Poel toe aan de Nederlandse Tourcanon. Hij reed voor een waaier een klassieke wielerteams en was een trainingsbeest. Hij had een ongekende werkethos en was 'a man for all seasons'. Hij reed de cyclocross, voorjaarsklassiekers, de grote rondes, najaarsklassiekers en dan weer trainen voor de cross. Dit alles met veel succes: hij won monumenten, werd wereldkampioen veldrijden én hij droeg de gele trui. Ook won hij een van de kortste etappes ooit: de etappe van Tarbes naar Pau duurder slechts 38 kilometer.

Naast zijn prestaties op de fiets looft Mart zijn kwaliteiten naast de fiets. Hij was in de Vuelta eens mee om de koers te analyseren en dat maakte indruk. "Ik denk niet dat er een betere Nederlandse analist is geweest, als hij in die week. Ik heb zoveel geleerd, ik nam mijn pet daar diep voor af."

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Ster advertentie
Ster advertentie