Podcast

Voetbalpodcast #176: 'Wonder dat Van Gaal Oranje zo snel naar zijn hand zet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalpodcast #176: 'Wonder dat Van Gaal Oranje zo snel naar zijn hand zet'

Het Nederlands elftal ligt onder leiding van de nieuwe bondscoach weer op koers voor het WK. Door de eclatante zege op Turkije (6-1) heeft Oranje de leiding gegrepen in de groep, weliswaar nog slechts met een beter doelsaldo dan Noorwegen.

#176 - 'Wonder dat Van Gaal Oranje zo snel naar zijn hand zet'

Maar alles is anders dan onder voorganger Frank de Boer, zo lijkt het. En dat in een tijdsbestek van een week.

Het is een wonder dat Van Gaal Oranje zo snel naar zijn hand zet, concluderen Arno Vermeulen, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Jeroen Stekelenburg. "We hebben deze zomer naar hetzelfde elftal zitten kijken", aldus Stekelenburg. "En het was eigenlijk niet leuk om naar te kijken, het was eigenlijk nooit leuk om naar te kijken."

NOS Voetbalpodcast

De NOS Voetbalpodcast is hier te beluisteren. Wil je geen enkele aflevering meer missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app.

Oranje oogt nu zeer energiek en toonde zich met name de laatste twee interlands zeer slagvaardig. De ploeg wil duidelijk wat rechtzetten na het teleurstellend verlopen EK.

Modern voetbal onder oude coach

"Ik vind dat ze toen ook wel echt graag wilden", meent Stekelenburg. "Maar als je nu kijkt naar het plezier, het voor elkaar door het vuur gaan, de loopacties en met hoe weinig moeite dat gebeurt..."

Er waren tot een week geleden nog twijfels over de aanstelling van de 70-jarige Van Gaal, die bovendien vijf jaar niet meer actief was als trainer. Kon hij de nieuwe generatie nog wel raken? Elshoff: "Ik heb uit balbezit extreem modern voetbal gezien."

"Deze ga je niet meer vergeten", blikt Vermeulen terug op de memorabele avond.

Ster advertentie
Ster advertentie