Podcast

NOS Voetbalpodcast #175: 'Turkije gaat net als Noorwegen hangen en counteren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #175: 'Turkije gaat net als Noorwegen hangen en counteren'

In de NOS Voetbalpodcast blikt Arno Vermeulen met Tom Egbers, Jeroen Elshoff en Jeroen Stekelenburg vooruit op de komende WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije.

#175 - 'Turkije gaat hetzelfde doen als Noorwegen: hangen en counteren' - NOS Voetbalpodcast

Allereerst komt de blessure van Cody Gakpo ter sprake. De jonge PSV'er is niet inzetbaar tegen de Turken en heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. "Hij heeft goed gespeeld tegen Montenegro, dus het is wel een streep door de rekening", aldus Stekelenburg. De logische vervanger is volgens hem Steven Bergwijn.

Elshoff verwacht geen tactische verrassingen van Turkije op dinsdagavond: "Ze gaan hetzelfde doen als Noorwegen: hangen en counteren."

Afgelopen maart leed Oranje in Turkije een pijnlijke nederlaag, maar dat ziet Stekelenburg niet nog een keer gebeuren. "Dit Nederlands elftal is gewoon te goed om niet van Turkije te winnen."

Egbers is minder overtuigd en denkt dat het 'fifty-fifty' is of Nederland wint. "Ik kijk naar de doelcijfers, die ontlopen elkaar niet veel. Beide ploegen hebben een kwetsbare verdediging. Nederland heeft wel het voordeel dat het thuis speelt."

NOS Voetbalpodcast

De NOS Voetbalpodcast is hier te beluisteren. Wil je geen enkele aflevering meer missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie