Podcast

Podcast De Dag: wat gaat er mis in het coronabeleid van Angela Merkel?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wat gaat er mis in het coronabeleid van Angela Merkel?

Duitsland was lang het voorbeeld van een standvastig en effectief coronabeleid, maar de laatste maanden gaat het minder goed. De kritiek op Angela Merkel groeit.

#804 - Wat gaat er mis in het coronabeleid van Angela Merkel?

"Het was een fout, waarvoor ik de volledige verantwoordelijkheid draag." Dat zei de Duitse bondskanselier Merkel vanmiddag over haar aankondiging dat er met Pasen een nog strengere lockdown zou worden ingesteld. Dat plan leidde de afgelopen dagen tot een stortvloed aan kritiek en Merkel gaat er diep voor door het stof. Critici verwijten het haar dat ze de verkeerde prioriteiten stelt door zich te veel met lockdownmaatregelen bezig te houden en te weinig met de vaccinatiecampagne.

Waar Duitsland aanvankelijk geroemd werd om het snelle, effectieve coronabeleid, beginnen de prestaties achterop te raken. Correspondent Wouter Zwart vertelt in podcast De Dag hoe het coronabeleid van Angela Merkel de afgelopen maanden onder vuur is komen te liggen. Pijnlijk, omdat Merkel met haar wetenschappelijke achtergrond in de eerste fase van de pandemie juist zoveel vertrouwen wekte.

Met nog maar een paar maanden te gaan totdat Merkel afzwaait als bondskanselier verkeert ze in onrustig vaarwater. Waarom lukt het haar niet meer om mensen aan boord te krijgen voor haar beleid en welke gevolgen heeft dat voor het bestrijden van de pandemie?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie