Podcast

Podcast Poen over impact coronacrisis op onze economie

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast Poen over impact coronacrisis op onze economie

[NOS] Welke gevolgen van de coronacrisis zie je in de wereld van het geld? Daarover gaat de nieuwe serie van de economiepodcast POEN van NOS-verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters.

#1 - Wat dreigt er deze crisis nog meer? (S02) - POEN

In de aflevering van deze week wordt de balans opgemaakt van de crisis tot nu toe en bespreken de makers wat er op ons af dreigt te komen.

Volgende week richten de verslaggevers hun blik op Prinsjesdag en de oplopende staatsschuld. Wie gaat de rekening straks betalen? Of moeten we op een andere manier tegen schulden aankijken sinds de huidige crisis?

Ongelijkheid

De coronacrisis treft niet iedereen even hard. In de derde en volgende afleveringen draait het om de vraag hoe de ongelijkheid door het virus groeit, wie er verliest en wie ervan profiteert. Ook kijken Waaijers en Wouters naar manieren om onszelf uit de crisis te werken: moeten we de cementmolens laten draaien, weer vliegen als vanouds, leggen we strengere milieu-eisen op aan bedrijven die door ons allemaal overeind worden gehouden? En wat kunnen we nog leren van de aanpak in het buitenland?

Video niet beschikbaar

POEN

POEN is een productie van de NOS voor NPO Radio 1. Een podcast voor iedereen die (nog) meer wil weten over de wereld van het geld. Iedere dinsdagochtend staat er een nieuwe aflevering in de NPO Radio 1-app, site of je favoriete podcast app.

Ster advertentie
Ster advertentie