Podcast

Podcast De Dag: de opmars van vega(n)

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de opmars van vega(n)

Een New Yorks driesterrenrestaurant gaat alleen nog veganistisch eten serveren, een universiteitskantine van de TU Delft alleen vegetarisch. Nederlanders eten steeds meer vleesvervangers. De vega(n)-opmars lijkt niet te stoppen.

#836 - De opmars van vega(n) - De Dag

Nederlanders eten per persoon de meeste vleesvervangers van Europa en vegetariërs en veganisten zijn de afgelopen tien jaar aan een opmars bezig in Nederland. De totale vleesconsumptie daalt nog niet, maar de plantaardige eetwereld is al volop in ontwikkeling. Onder meer doordat bekende chefs, restaurants en grote bedrijven daar toekomst en mogelijkheden in zien.

Journalist en trendwatcher op het gebied van eten Hans Steenbergen vertelt in podcast De Dag hoe Nederlanders de afgelopen decennia anders zijn gaan denken over eten. Ook vegetariërs en veganisten hebben nu andere redenen om geen vlees te eten dan bijvoorbeeld in de jaren zeventig.

Waar wordt de opmars van plantaardig eten door gedreven en wat levert het mens en milieu op?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie