Podcast

Podcast De Dag: de opmars van de Wuhan-labtheorie

foto: afpfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de opmars van de Wuhan-labtheorie

Dat het coronavirus uit een laboratorium in Wuhan zou zijn ontsnapt, is lang afgedaan als een complottheorie. Maar wetenschappers nemen de theorie nu serieuzer en ook de VS stelt extra onderzoek in.

#852 - De opmars van de Wuhan-labtheorie - De Dag

De theorie dat het coronavirus uit een laboratorium in Wuhan komt is al zo oud als de coronapandemie zelf. Aanvankelijk werd er vooral in kringen van complotdenkers over gesproken en zeiden wetenschappers dat het in theorie wel mogelijk was, maar dat het ook zeer onwaarschijnlijk is. Veel aannemelijker is het volgens hen dat het coronavirus via dieren op mensen is overgesprongen. Feit is dat niemand het weet.

De Wuhan-labtheorie is wel opeens aan een opmars bezig. De Amerikaanse president Biden laat zn inlichtingendiensten er onderzoek naar doen en ook de WHO wil er toch beter naar kijken. En zo verschuift wat ooit een complottheorie was naar de wereld van de wetenschap, vertelt journalist Maarten Reijnders, schrijver van het boek Complotdenkers, in podcast De Dag.

Wat weten we dan nu meer over de labtheorie dan eerder?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie