Podcast

Podcast De Dag - Poetins gouden ei: het Spoetnik-vaccin

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag - Poetins gouden ei: het Spoetnik-vaccin

In de podcast alles over het Russische coronavaccin waar de hele wereld ineens interesse in heeft. Dinsdag bleek uit een publicatie in The Lancet dat het Spoetnik-vaccin veilig en zeer effectief is.

#771 - Poetins gouden ei: het Spoetnik-vaccin

Veel vertrouwen was er in het Westen niet, toen Rusland al in augustus aankondigde dat het als eerste land ter wereld een werkend coronavaccin had ontwikkeld en geregistreerd. Niemand had interesse in het Spoetnik-vaccin. Dat is nu wel anders. The Lancet publiceerde deze week de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek en het blijkt dat het Russische vaccin niet alleen werkt en veilig is, maar zelfs effectiever is dan andere 'Westerse' vaccins.

Journalist van The Moskow Times Pjotr Sauer vertelt in podcast De Dag over de ontwikkeling van het Spoetnik-vaccin, hoe de ervaringen er in Rusland mee zijn en wat dit gouden ei voor Poetin betekent. Sauer heeft de eerste prik inmiddels zelf ook gehad. Hij werd er misselijk van en had een dag lang verhoging, maar hij voelt zich nu prima en vooral een stuk veiliger.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie