Podcast
EO

'Links is Amerika kapot aan het maken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Links is Amerika kapot aan het maken'

Eén van de redenen waarom Donald Trump zo populair is in christelijk Amerika, is omdat hij voorop gaat in de cultuurstrijd die volgens veel evangelical christenen tiert. Dat is één van de conclusies van aflevering 2 van de podcast God's President van Robin de Wever, waarin hij op bezoek is in de Amerikaanse staat Mississippi.

{podcast audio="124409" caption="God's President #2 - De strijd" }

"It's a conspiracy!" zegt David, Robin's gastheer in Jackson, Mississippi. Hij denkt dat links probeert de Verenigde Staten te veranderen in een soort Europa. Een doembeeld, vertelde Robin de Wever in Dit is de Zondag, waar hij te gast was om over zijn podcast te praten.

David is één van de tientallen miljoenen evangelicals die Trump in zadel hielpen en die ook bij de komende verkiezingen, waarschijnlijk veelal op Trump zullen stemmen.

De uitspraken van David sluiten aan bij de uitspraken van pastor Rodney Howard-Browne, die in de eerste aflevering van God's President te horen was.

David en zijn vrouw Kay, uit Jackson, Mississippi

Abortus

Abortus is een enorm thema in de Verenigde Staten. Het is een belangrijke uiting in de cultuurstrijd die gaande is. In Nederland begrijpen we het fanatisme van evangelical tegenstanders vaak niet, maar toen De Wever gesprekken met ze aanging, begon hij in te zien waarom ze het zo belangrijk vinden.

"Ze zien abortus als kindermoord", aldus de journalist. En als je het zo ziet, ben je als voorstander van abortus dus voor het vermoorden van kinderen. "Zo zien ze het ook echt", zegt De Wever. "Pas toen ik dat begreep, ging ik zien waarom Amerika zo verdeeld is: het ene kamp ziet het andere kamp als morbide. De Democratische Partij wordt een doodscultus genoemd."

Dit is de zondag met Robin de Wever

God's President

God’s President is een vijfdelige podcastserie van de EO over de populariteit van Donald Trump onder christenen. Wat is er aan de hand in de Bible Belt? Journalist Robin de Wever reist naar het broeierige Mississippi. Als Trump een reddende engel is... wie of wat moet er dan gered worden?

Abonneer je op God’s President en mis geen aflevering. Luisteren kan via de NPO Radio 1-website, de app, Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie