Podcast
NOS

Podcast De Dag: hoe komt Europa de winter door?

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe komt Europa de winter door?

De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen presenteerde gisteren een hele reeks voorstellen in de hoop de winter warm en betaalbaar door te komen. Rusland draait af en aan aan de gaskraan en blijkt een onbetrouwbare energieleverancier na de invasie van Oekraïne. En dus moet Europa de lidstaten helpen om de gas- en stroomrekeningen betaalbaar te houden. Morgen praten alle EU energieministers in een spoedoverleg over de plannen.

#1173 - Hoe komt Europa de winter door?

Correspondent in Brussel Ardy Stemerding geeft in podcast De Dag vast een voorbeschouwing: de plannen gaan heel ver, vertelt hij. Maar het wordt nog een pittige discussie tussen de 27 lidstaten. Spanje zit er bijvoorbeeld al wel warmpjes bij, ziet correspondent Rop Zoutberg. Maar hoe anders is dat in Duitsland waar ze nog alle zeilen bij moeten zetten voor komende winter, weet correspondent Charlotte Waaijers. Maar de hulp komt niet alleen uit Brussel, ook de buren kunnen een handje meehelpen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie