Podcast

Podcast De Dag: waar zouden relschoppers zijn zonder sociale media?

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waar zouden relschoppers zijn zonder sociale media?

Relschoppers hebben afgelopen dagen op grote schaal opgeroepen tot geweld via platforms als Snapchat, Tiktok, Facebook, Whatsapp en vooral ook Telegram. Daar werden de rellen ook live gestreamd. Waarom worden opruiende accounts niet verwijderd?

#764 - Waar zouden relschoppers zijn zonder sociale media? - De Dag

Waar zouden de relschoppers zijn zonder hun telefoontjes? Of beter gezegd: zonder de sociale media apps op hun telefoontjes. In Whatsapp en Telegram-groepen roepen ze elkaar vooraf op om mee te doen aan rellen door het hele land. Er worden plannen gemaakt, locaties besproken om aan te vallen en bomrecepten en tips gedeeld om zelf wapens te maken. Tijdens de rellen wordt vervolgens alles live gestreamd op Snapchat, Facebook, Instagram en YouTube. En er wordt realtime overlegd over hoe bijvoorbeeld locaties van de politie omzeild kunnen worden.

Techredacteur van de NOS Nando Kasteleijn vertelt in podcast De Dag hoe het er aan toe gaat in de social media-kanalen van de relschoppers. Waarom worden opruiende accounts niet verwijderd? Welke rol spelen techbedrijven bij de avondklokrellen in Nederland?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie