Podcast

Podcast De Dag: hoe de eerste tolk op evacuatielijst werd vermoord

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe de eerste tolk op evacuatielijst werd vermoord

NOS-redacteuren Thomas Spekschoor en Devi Boerema hebben intensief contact met een groep tolken in Afghanistan. Vanochtend hoorden ze dat één van deze Afghanen gisteravond is doodgeschoten.

#947 - Hoe de eerste tolk op evacuatielijst werd vermoord - De Dag

Juist in de week dat er voor de Afghanen op Nederlandse evacuatielijsten enige hoop gloorde, kwam er vanochtend een dramatisch bericht: een Afghaanse tolk die voor Nederlanders heeft gewerkt is gisteravond doodgeschoten door de Taliban in Kabul. NOS-collega's Thomas Spekschoor en Devi Boerema hadden al weken contact met deze man en vertellen vlak nadat ze het bericht binnenkregen in podcast De Dag wat er is gebeurd.

Thomas en Devi hebben achter de schermen intensief contact met een groep tolken die, net als de man die nu vermoord is, op de evacuatielijst staan. Enkelen van hen konden deze week mee op een vlucht vanuit Kabul naar Pakistan. Voor het eerst sinds de machtsovername van de Taliban lukte het om een groep per vliegtuig het land uit te krijgen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot en er kleven grote risico's aan, want de Taliban weten precies om welke mensen het gaat.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie