Podcast

Podcast De Dag: Hoe de liefde tussen Merkel en Rutte bekoelde

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe de liefde tussen Merkel en Rutte bekoelde

Premier Rutte is vanavond in Berlijn voor een werkdiner met bondskanselier Angela Merkel. Jarenlang trokken de twee samen op in Europa, maar nu denken ze heel anders over hoe de EU uit de coronacrisis moet komen. Wat is er veranderd, is de liefde bekoeld?

#623 - Hoe de liefde tussen Merkel en Rutte bekoelde

Lange tijd trokken de Duitse bondskanselier Angela Merkel en premier Mark Rutte in de EU met elkaar op. Ze konden het op persoonlijk vlak goed vinden en vormden een ijverig duo dat de hand op de knip probeerde te houden en Zuid-Europa wilde aanzetten tot hervormingen. Maar gaandeweg dreven de twee uit elkaar en ontstonden er irritaties.

In podcast De Dag vertelt oud-Duitsland correspondent van de NOS Margriet Brandsma hoe nieuwsgierig Merkel naar Rutte was toen zij elkaar in 2010 leerden kennen, zeker omdat ze het met oud-premier Balkenende minder goed kon vinden. Het boterde meteen, maar de laatste jaren zijn scheurtjes in de relatie ontstaan en nu Duitsland EU-voorzitter is lopen de spanningen op. Vanavond dineren de twee in Berlijn. In welke sfeer?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie