Podcast

Podcast De Dag: Peter R. de Vries 

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Peter R. de Vries 

In de podcast een gesprek over zijn drijfveren, doorzettingsvermogen, successen en onverschrokken karakter.

#878 - Peter R. de Vries - De Dag

Gevraagd naar de vele successen in zijn lange carrière als misdaadverslaggever, antwoordde Peter R. de Vries vorig jaar dat hij daar eigenlijk nooit van genoten heeft. "Ik ben iemand die onder druk staat, die wordt aangevallen en die ook zelf aanvalt. Dat zijn rollen waar je niet van geniet, daar moet je alleen maar heel scherp en geconcentreerd voor zijn".

Het fragment komt uit een gesprek dat EenVandaag-journalist Marc Belinfante met hem had, vlak nadat De Vries had aangekondigd dat hij de kroongetuige in het Marengoproces wilde bijstaan. Hij vertelt erover in podcast De Dag.

Belinfante kent Peter R de Vries nog uit de tijd dat ze samenwerkten aan het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever - het programma dat het vak crime-journalistiek voor altijd veranderde. En het vak dat door de aanslag op Peter R. de Vries misschien opnieuw een nieuwe fase ingaat.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie