Podcast

'De zachte kracht,' een nieuwe podcast van de maker van De brand in het landhuis

foto: Simon Heijmans
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De zachte kracht,' een nieuwe podcast van de maker van De brand in het landhuis

Na eerder succes in het theater brengt Simon Heijmans zijn laatste voorstelling De zachte kracht nu uit in een speciale bewerking tot audiodrama. De zachte kracht is vanaf 24 juni 2021 te beluisteren in de podcast De Verhalen.

Een vrolijk melancholisch verhaal over eenzaamheid en vriendschap

“Wist jij dat als je in de buurt bent van een ontploffende atoombom

Net ver genoeg om niet dood te gaan

Maar dichtbij genoeg om het echt mee te maken

Dat er dan zoveel licht is

Dat je dan heel even

Voor een paar seconden

Iemands binnenkant kunt zien

Alle botten

Helemaal hoe iemand in elkaar zit

Zo heb ik jou gezien”

De zachte kracht

Twee mensen hadden elkaar al eerder kunnen kennen, maar hun levens raakten elkaar steeds net niet. In de jaren voorafgaand aan hun eerste echte ontmoeting hebben ze allebei verloren van hun eigen eenzaamheid. Hij trok zich terug, kwam het afgelopen jaar niet buiten en leefde alleen online. Zij nam de vlucht naar voren, vertrok met grote dromen naar Amerika en komt nu zonder terug. Maar vanaf vandaag is weer alles mogelijk. En anders morgen.

Simon Heijmans

Simon Heijmans (1989) is acteur, schrijver en podcastmaker, bekend van de podcast De brand in het landhuis. De podcast kreeg lovende kritieken, stond wekenlang bovenaan de podcast-hitlijsten en is inmiddels meer dan tweeëneenhalf miljoen keer beluisterd. De brand in het landhuis werd genomineerd voor de Zilveren reismicrofoon en een Marconi-award, en bekroond met de BNR Podcastaward en onlangs met de DirectorsNL Award in de categorie podcast.

foto: Simon Heijmans

Simon Heijmans

'Het is een verhaal dat ik graag een groter podium gun'

Simon over de speciale bewerking tot audioproductie: “Ik ben ontzettend blij dat ik van NPO Radio1 en de NTR de kans heb gekregen om De zachte kracht uit te brengen als audiodrama. De theaterversie kwam uit aan het einde van 2020 en kon tussen twee lockdowns door een aantal keer spelen voor een publiek van dertig personen. Het is een verhaal dat ik graag een groter podium gun."

"Dit verhaal, over langdurige eenzaamheid bij jonge mensen, leent zich uitstekend voor beleving via een van het meest solitaire medium dat er is: een podcast. De luisteraar kan zich dichtbij de personages wanen en wordt ook direct aangesproken. Heel fijn om mijn expertise vanuit het theater samen te brengen met die op podcastgebied. De theatervoorstelling krijgt een geheel eigen betekenis in deze speciale audiobewerking.”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie