Opinie & Commentaar
BNNVARA

Laten we onze nieuwe planeet MDMA noemen en de ster XTC: 'Drugs zijn toch ons unique selling point'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Laten we onze nieuwe planeet MDMA noemen en de ster XTC: 'Drugs zijn toch ons unique selling point'

Vanaf vandaag mogen alle Nederlanders suggesties doen om een nieuw ontdekte planeet én de ster waar die omheen cirkelt een naam te geven. Cadeautje van de Internationale Astronomische Unie aan ons land. Niet alleen aan ons land: aan alle landen van de wereld. Druktemaker Pieter Derks noemt voor Nederland en Amerika een suggestie in De Nieuws BV.

Er zijn al behoorlijk wat Nederlandse planetoïden. Pieter: "Ik noem een planeet Rembrandt, een planeet VanGogh, een planeet AndreKuipers, maar ook een planeet Floris-Jan, vernoemd naar de 5000e bezoeker van een ruimte-tentoonstelling in Leiden. De lat ligt niet altijd hoog, zullen we maar zeggen."

De druktemaker stelt voor om onze nieuwe planeet 'MDMA' te noemen en de ster 'XTC'. Pieter: "Dan zal iedereen meteen weten dat het een Nederlandse planeet is. Drugs zijn toch ons unique selling point, zeker na deze zomer waarin de ene na de andere Nederlandse atleet of actrice er een handeltje naast bleek te hebben. Een beetje Hollandse jongeman of vrouw gaat niet meer op vakantie, die gaat op detentie."

Planeet Trump en ster 'facts'

Voor andere landen heeft Pieter ook een suggestie: "Zo gaat Brazilië zijn ster waarschijnlijk Amazone noemen, omdat een ster ook altijd in de fik staat. Wat Amerika betreft gok ik dat die planeet gewoon Trump gaat heten. Zou dan wel weer geinig zijn als ze hun ster dan Facts noemen; kan Trump nog tot het eind der tijden om de feiten heen blijven draaien."

Druktemaker Pieter Derks - De nieuwe planeet en ster

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie