Opinie & Commentaar
BNNVARA

De barre voettocht van 3FM

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De barre voettocht van 3FM

Afgelopen week kondigde 3FM aan afscheid te nemen van het Glazen Huis. In plaats daarvan trekken de DJ's van 3FM dit jaar te voet het land in om radio te maken en geld in te zamelen. Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV: ''Ik vind 3FM al jaren een barre voettocht van niets naar nergens".

"Supervet was niet het eerste wat me te binnenschoot bij de gedachte aan rondzwervende, onbekende DJ's op zoek naar een supervet gesprek met onbekende Nederlanders. Naar wat ik ervan begrijp gaan ze nu geen muziek meer draaien, maar trekken de DJ's het land in. Dat doen ze bij NPO Radio 1 al jaren. Verslaggeving heet dat."

"Al die DJ's die zichzelf de afgelopen jaren in het Glazen Huis tot tranen toe geroerd hebben voor een aflaat, hoor je na hun lucratieve overstap naar de commerciëlen niet meer over goede doelen. Het enige wat zij nog doen is hun duimen opsteken naar de overblijfsels, de sukkeltjes die nog wel onder de Balkenende-norm zitten. Giel Beelen hoor je niet meer over honger, ellende en Afrika rond kerst, die is nu openlijk wat hij altijd al was: een narcistisch geval dat alleen met zichzelf bezig is."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Het Glazen Huis

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie