Opinie & Commentaar

Erben en Patrick: Sporters met sporters als ouders

BNNVARA
foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick: Sporters met sporters als ouders

Het was het weekend van Max Verstappen met een geweldige tweede overwinning, nu in de GP van Maleisië. Maar ook Mathieu van der Poel scoorde een geweldige overwinning. De overeenkomsten tussen deze heren zijn legio. "Juist dat ze allebei uit een sportfamilie komen, geeft deze jongens de focus die hard nodig is voor een schitterende carrière."

Erben en Patrick zagen, net als de rest van Nederland, Max eindelijk weer finishen in de Formule 1. En hoe! Hij reed soeverein naar de overwinning op het circuit van Sepang in Maleisië. Een tweede overwinning in zijn nog jonge Formule 1 carrière dus en dat was extra mooi na alle pech die Verstappen heeft gehad dit seizoen.

Van Der Poel

Maar ook Mathieu van der Poel scoorde een prachtige overwinning die hij kan toevoegen aan zijn erelijst. Erben ziet een overeenkomst tussen Mathieu en Max: ze komen allebei, net zoals bijvoorbeeld Sven Kramer, uit een topsportfamilie. Dus vraagt Patrick zich af: wat betekent dat voor de kinderen van Erben zelf?

Maar hoe dan ook: "Deze jongens hebben meegekregen dat een enkele overwinning nog niks is voor een mooie carrière. En juist in deze tijd met al die afleidingen van de media en sponsoren en dergelijke, geeft die extra bagage een belangrijk streepje voor op de concurrentie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars bespreekt elke maandagmiddag in De Nieuws BV de sportweek die was en de sportweek die eraan komt.

Ster advertentie
Ster advertentie