Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Arie Boomsma bewaakt de grens tussen goed en kwaad'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Arie Boomsma bewaakt de grens tussen goed en kwaad'

Marcel van Roosmalen kan zelf niet nadenken, daarom is hij blij dat Arie Boomsma het pad aangeeft waarover hij moet lopen. "Over racisme en foute grappen ging het niet meer, het ging over iets groters, over zijn favoriete onderwerp: Arie Boomsma", zegt de druktemaker in De Nieuws BV.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Arie Boomsma

"De grens tussen goed en kwaad wordt in dit land bewaakt door Anouk, Arie Boomsma en Glennis Grace die opriepen tot een advertentieboycot van het programma Veronica Inside", zegt Van Roosmalen, "dit stukje duurt maar twee minuten, dus ik moest kiezen op wie van deze drie denkers ik me moest focussen en dan ga ik toch voor Arie Boomsma want dat is een sterke witte man."

De vlinder op de bloem

Van Roosmalen: "Ik weet niet wanneer bij Arie het besef is ingedaald dat hij meer is dan gewone mensen, dat hij namens groepen denkt te moeten spreken, maar hij is er in ieder geval zelf van overtuigd dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Hij is het licht in de duisternis, de kaars in de grot, de vlinder op de bloem."

"Veronica Inside hoefde van hem niet van televisie," zegt Van Roosmalen, "maar hij deed wel zijn best om het programma acuut om zeep te helpen. Adverteer daar niet. Wat hij eigenlijk zei was: stenig hen en hij begon zelf meteen als een gek te gooien. Arie Boomsma is de ziekte van deze tijd. Hij is het hoofd van de gedachtepolitie, hij wil ons behoeden en bevoogden."

Arie Boomsma

Van Roosmalen: "Vanmorgen deelde hij de beledigingen die hij de afgelopen dagen kreeg op Instagram en de gevatte antwoorden die daarop gaf. Daar was over nagedacht, het was allemaal heel snedig en het was ook superieur en makkelijk. Uit de zee aan reacties viste hij de meest kwetsende, de meest debiele. Over racisme of foute grappen ging het niet meer, het ging over iets groters, over zijn favoriete onderwerp: Arie Boomsma."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Arie Boomsma

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie