Opinie & Commentaar

Gefeliciteerd met 25 jaar internet

foto: Facebookfoto: Facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. Gefeliciteerd met 25 jaar internet

[KRO-NCRV] Het is vandaag 25 jaar geleden dat het internet werd opengesteld voor de rest van de wereld. Daarom feliciteert Facebook vandaag haar gebruikers met de volgende tekst: "We danken Sir Tim Berners-Lee en andere internetpioniers dat ze het mogelijk hebben gemaakt de wereld open en verbonden te maken."

"Heel rustig en heel beperkt soms ook," herinnert Lucella Carasso zich de tijd voordat we toegang hadden tot het internet. In het Mediaforum op NPO Radio 1 spraken Carasso, presentator van Het Oog en Brahim Bourzik, hoofdredacteur van de Moslimkrant vandaag onder andere over deze mijlpaal.

Surfen

"Ik weet nog dat iemand mij ging uitleggen wat internet was en zei: dan kan je surfen – en ik surfte toen nog in de zomer - en ik snapte er dus helemaal niks van!" vertelt Carasso. Brahim Bourzik was in die tijd nog directeur van de Migrantenomroep in Rotterdam. Op zondag had hij zijn eigen radioprogramma en dan moest er soms op het laatste moment nog informatie worden gezocht over een gast, maar de bibliotheek was in het weekend niet open.

Bagger op sociale media

De journalistiek zou totaal anders zijn als er geen internet was geweest denkt Carasso, maar uiteindelijk niet beter, ondanks de nadelen af en toe van sociale media. Carasso vindt dat de hoeveelheid bagger op Twitter een dieptepunt heeft bereikt. Maar de voordelen zijn er ook zeker: “Je komt heel snel op verhalen en mensen die ertoe doen. Ook is de snelheid van informatie door het internet enorm toegenomen.”

Ster advertentie
Ster advertentie