Opinie & Commentaar
BNNVARA

Marcel van Roosmalen: 'Stoppen met roken is niet knap'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel van Roosmalen: 'Stoppen met roken is niet knap'

Gisteren drukte Jan Slagter live bij Pauw zijn laatste sigaret uit. Want het is Stoptober, de maand die sinds een paar jaar in het teken staat van stoppen met roken. Druktemaker Marcel van Roosmalen zegt in De Nieuws BV: "Live stoppen op televisie, dan heb je als verslaafde de bodem wel bereikt. Dan is de verslaving groter dan jezelf. Dan ben je opgegeven."

Video niet beschikbaar

Marcel zag Slagter laatst nog roken op het Mediapark: "Hij zoog aan zijn sigaretten als een nijlpaardjong aan de borst van zijn moeder, hele lange teugen." Marcel heeft zelf jaren lang gerookt en vindt het niet knap als mensen ermee stoppen: "Ik vind het dom als ze ermee door blijven gaan."

"Wat is het toch met deze regering, dat ze denken dat de door hun gewenste gedragsverandering alleen is af te dwingen door de portemonnee? Sigaretten – alcohol – suiker – vlees, in die volgorde, worden allemaal duurder. Zou dat soms iets te maken hebben met de opbrengst? Want als roken dan zo verslavend en schadelijk is, en je echt zo begaan bent met de slachtoffers dan verbied je het toch gewoon?"

Drutkemaker Marcel van Roosmalen - Jan Slagter

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie