Opinie & Commentaar

'Als het om korting gaat, dan slaan in dit land alle stoppen door'

BNNVARA
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als het om korting gaat, dan slaan in dit land alle stoppen door'

Als het om korting gaat zijn Nederlanders niet te houden. Dat geldt ook voor het mysterie van de elektrische auto's. "Elke keer als het kabinet een bepaald type auto's besluit te subsidiëren door een lagere bijtelling, worden er ineens heel veel van die auto's verkocht", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV. Volgens hem hadden politici dat al lang aan moeten zien komen.

Pieter: "We zijn dan misschien een nuchter volkje, we kunnen met droge ogen de Notre Dame zien branden, we halen inmiddels onze schouders op als Ajax wéér een Europese topclub van de mat veegt, maar als het om korting gaat, dan slaan in dit land alle stoppen door."

Het mysterie van de elektrische auto's lijkt dan ook niet zo mysterieus. Pieter: "Natúúrlijk wil iedereen een Tesla als de staat meebetaalt, en natúúrlijk profiteren daar vooral de mensen van die het ook best wel zelf hadden kunnen betalen. Wat vooral zo jammer is aan dit verhaal is dat iets belangrijks als klimaatbeleid een steeds slechtere reputatie krijgt. Dat gaat wel vaker mis."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie