Opinie & Commentaar
WNL

'Het Oekraïne-debat was een directe aanval op Baudet'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het Oekraïne-debat was een directe aanval op Baudet'

Maandag debatteerde de Tweede Kamer over Oekraïne. In alle opzichten was het een bijzonder debat. Kamervoorzitter Bergkamp en premier Rutte hielden een toespraak, waarbij Rutte zelfs emotioneel leek te worden. Er was daarna tromgeroffel te horen - maar daar deed onder meer FVD niet aan mee wat een motie opleverde die de Algemene Rekenkamer oproept om de financiering van partijen te onderzoeken.

"Baudet volgt de lijn van Poetin in al zijn uitspraken", zegt Laurens Boven, politiek verslaggever, in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. "Hij zegt bijvoorbeeld dat de mensen in Oost-Oekraïne worden onderdrukt en hij veroordeelt de invasie niet." Dit zette Jesse Klaver van GroenLinks ertoe om per motie op te roepen tot een onderzoek naar de mogelijke Russische financiering van Nederlandse politieke partijen. De motie werd met een ruime meerderheid aangenomen. "Het debat in de Tweede Kamer was een directe aanval op Baudet", aldus Boven.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie