Opinie & Commentaar
BNNVARA

Pieter Derks: 'Die kliklijn die je kan bellen als je buurman VVD-er is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pieter Derks: 'Die kliklijn die je kan bellen als je buurman VVD-er is'

"Theoretisch zou Dotan vanmiddag kunnen doorbellen dat Waylon een kist wapens op zolder heeft liggen, zodat híj naar het Songfestival kan, en dan is er zomaar een kans dat dat lukt." Pieter Derks wil daar niemand mee op ideeēn brengen, maar iedereen kan bellen met 'meld misdaad anoniem', ze nemen je nog serieus ook.

Bij Derks zelf belden laatst twee politieagenten aan omdat er een melding was gekomen dat hij een wietplantage in huis zou hebben. "Gelukkig bleek het in dit geval dus totaal verkeerde informatie, want ik heb geen wietkwekerij, alleen een XTC-lab, en daar hebben ze niks van geroken, maar het was toch even schrikken." Nu blijkt ook dat 'Meld Misdaad Anoniem' zich schuldig maakt aan het verkopen van persoonsgegevens. "Die kliklijn heeft contracten met bedrijven, en met gemeentes, die een soort abonnement kunnen krijgen op de meldingen die binnenkomen. Ze betalen per melding. Handig voor het energiebedrijf, of de burgemeester, kunnen ze alvast maatregelen treffen vóórdat er van die ouderwetse dingen als onderzoek of een politieagent of een rechter aan te pas zijn gekomen."

Bekijk en beluister hieronder de hele column van Pieter Derks:

Video niet beschikbaar

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Pieter Derks - Meld Misdaad Anoniem

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie