Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Het lerarentekort was blijkbaar een verrassing voor het ministerie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het lerarentekort was blijkbaar een verrassing voor het ministerie'

Gisterenavond kwam het nieuws naar buiten dat basisschool de 16e Montessori in Amsterdam moet sluiten wegens een lerarentekort. Volgens minister Arie Slob had de school al langere tijd geen bestaansrecht meer. Druktemaker Kees van Amstel geeft in De Nieuws BV zijn mening over de kwestie.

De school had de problemen nooit gemeld, vertelt Kees van Amstel. "Hoe moest het ministerie anders weten dat er een lerarentekort was? Het was ook nauwelijks in het nieuws geweest. Het tekort aan leraren in vooral Amsterdam was blijkbaar een volslagen verrassing voor het ministerie. Gek, al jaren puilen de vacaturebanken uit met banen voor het basisonderwijs, maar OCW was toch een beetje overvallen."

Dat is mooi, een ministerie dat zich graag achteraf laat informeren over dingen waar ze vooraf verantwoordelijk voor zijn, zegt Van Amstel. "De inspectie had al veel eerder aan de bel getrokken omdat de onderwijskwaliteit daar achteruit ging, vanwege te weinig beschikbare leraren. Het is zo fijn om te weten dat het Ministerie van Onderwijs echt de vinger aan de pols heeft bij hun scholen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie