Naar homepage
Opinie & Commentaar

Klimaatprobleem moet met dezelfde ernst aangepakt worden als corona
BNNVARA

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Klimaatprobleem moet met dezelfde ernst aangepakt worden als corona

"Het zou enorm helpen als het klimaatprobleem met dezelfde ernst werd aangepakt als corona", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV. Even dacht de druktemaker dat corona een 'kans' zou zijn voor het klimaat, maar niets blijkt minder waar, "het is vertraging en afleiding."

Pieter Derks: "Ik weet nog dat ik hier in mijn eerste column over corona enthousiast was, omdat de uitstoot van CO2 in China enorm was gedaald. Ik geloof dat ik echt even dacht dat het klimaat hier misschien wel van zou kunnen profiteren, dat dit misschien wel een kans zou zijn om dingen anders te doen. Het was februari he, dat is inmiddels zes corona-maanden geleden, die tellen driedubbel, dus we hebben het over anderhalf jaar terug. Inmiddels weet ik beter natuurlijk."

Kans voor klimaat

Corona blijkt volgens Derks toch geen "kans voor het klimaat" te zijn. "De verkiezingen volgend jaar zullen gaan over economisch herstel en over banen, tenminste, als het in de tussentijd niet iemand gelukt is om het tóch weer over Marokkanen te laten gaan. En als ze doorgaan natuurlijk, want met tante Sjaan in de rij staan om te stemmen met een potlood waar ome Han net aan gelikt heeft is levensgevaarlijk."

Derks: "Het is vette pech voor de ijskap in Groenland, maar hij zal moeten wachten tot de eerste relschoppers in Den Haag van straat worden gespoeld voordat we écht in actie komen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie