Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Ze willen gewoon gehaktballen wegproppen, zonder na te denken waar de snack vandaan komt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ze willen gewoon gehaktballen wegproppen, zonder na te denken waar de snack vandaan komt'

Klimaatverandering, stikstof en vliegschaamte. Volgens Dolf Jansen zijn er mensen die deze werkelijkheid nog altijd blijven ontkennen. Daarom pleit hij in De Nieuws BV voor een enclave met iedereen die de realiteit niet aankan.

Dolf: "We beginnen met de naamgever van de enclave, Cora van Nieuwenhuizen. Het gebied gaat wat mij betreft Coranië heten. Bij de grens zal iedereen worden gecontroleerd op betutteling, want daar hebben de Coraniërs echt geen behoefte aan. Ze willen gewoon twee gehaktballen en wat kipfilet weg proppen zonder erover na te denken waar die vleessnacks vandaan komen."

De grens is een Formule 1-circuit

De grens van Coranië wordt gevormd door een Formule 1-circuit, vertelt Dolf. "Zo'n circuit levert volgens Jan Lammers ook nauwelijks overlast op. Daarnaast schrijft de plaatselijke CoraniëCourant een groot stuk over de onzin van klimaatverandering. Ondertekend door tientallen gepensioneerde professoren en hoogleraren, waarvan de meeste evenveel met klimaatwetenschap te maken hebben als ik met sumoworstelen."

Druktemaker Dolf Jansen - Coranie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie