Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Ongelijkheid is één van de hardnekkigste bijwerkingen van corona'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ongelijkheid is één van de hardnekkigste bijwerkingen van corona'

"Ongelijkheid is misschien wel één van de hardnekkigste bijwerkingen van corona", zegt druktemaker Pieter Derks in De Nieuws BV. Dat sommige bedrijven probeerden om onder de lockdown uit te komen, bevestigt volgens hem alleen maar de kloof tussen arm en rijk die groter is geworden.

"Ik geef toe dat de verleiding groot is om in vier minuten helemaal leeg te lopen over bijvoorbeeld de Action, een winkel die toch al niet echt vaart op een goed gekalibreerd moreel kompas, en vandaag heel hard zijn best doet het Booking.com van de tweede lockdown te worden, net als de HEMA", zegt Derks.

Kloof tussen arm en rijk

Derks: "Zij wel en wij niet, want daar komt het dan toch op neer, een heerlijke zondebok voor al onze coronafrustratie, maar: was het maar zo simpel. Konden we alle ellende maar alleen op de Action afschuiven. Ik ben bang dat het een symptoom is van een veel grotere ziekte, dat het lockdownduiken van deze bedrijven alleen maar een voorbeeld is van hoe deze crisis de verschillen tussen rijk en arm en groot en klein alleen maar groter heeft gemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En, nu we in deze lockdown zitten, heeft Derks zich voorgenomen om op één ding heel goed te letten: radicalisering. "Vijf weken opgesloten zitten met je eigen mening en die van je huisgenoten maakt je namelijk niet tot een evenwichtiger mens. Eén van de grootste risico’s die we met z'n allen lopen is dat we nog overtuigder raken van de dingen die we toch al vonden. Als ik me nu al ga opnaaien sta ik over vijf weken bij de Hofvijver met een pollepel op een braadpan te slaan, en dat punt probeer ik te voorkomen", aldus Derks.

Druktemaker Pieter Derks - Rompertjes

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie