Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Geld en zorg zullen nooit goede vrienden worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Geld en zorg zullen nooit goede vrienden worden'

Zorgverzekeraar Menzis wil behandelingen voor niet-chronische depressie ‘resultaatgericht’ gaan vergoeden. Het idee om achteraf te bekijken of je voor iets wilt betalen spreekt druktemaker van De Nieuws BV Marcel van Roosmalen erg aan.

‘’Na twee happen besluiten dat je toch geen rookworst van de Hema lust, weglopen na drie bier in het café, geen kijk- en luistergeld meer betalen omdat je na vier afleveringen al wel weet wie De Slimste Mens gaat winnen.’’ Nee, volgens Marcel zullen geld en zorg nooit goede vrienden worden. Al doen de zorgverzekeraars nog zo hun best om het met leuzen als ‘de mens centraal’ zo te laten klinken. "Menzis is een punt van dezelfde taart. Ze smaken allemaal hetzelfde. Het is allemaal slagroomtaart, er is geen mokka of kers. De een is niet fatsoenlijker dan de ander."

De onuitgesproken boodschap van Menzis is volgens Marcel dat ze van de onrendabelen af willen. "De beste klanten zijn de klanten die meer premie betalen dan dat ze geld kosten. Ze vinden het helemaal niet erg als mensen met een niet-chronische depressie overstappen naar een ander en mensen met een chronische depressie zijn al helemaal free to go. Zorgverzekeraars hebben het liefst zo veel mogelijk gezonde, rendabele mensen. Overstappen van de een na de ander is zinloos, ze denken er allemaal zo over.’’

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie