Naar homepage
Opinie & Commentaar

'In een vliegtuig heb je minder ruimte dan een vrije uitloopkip'
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'In een vliegtuig heb je minder ruimte dan een vrije uitloopkip'

Peter R. de Vries klaagde deze week op zijn Twitterpagina over zijn vlucht met Transavia. Hij had twee uur gevlogen en veel te krap gezeten. Volgens druktemaker Kees van Amstel moeten de vliegtuigmaatschappijen ook maar eens over de knie, zo vertelt hij in De Nieuws BV.

"Natuurlijk, als je voor 19 euro naar Barcelona wil, moet je geen ligbed verwachten", vertelt Van Amstel. "Peter R. de Vries pleitte net als in Amerika voor een ondergrens aan beenruimte. Sinds de tachtiger jaren is de beenruimte kleiner geworden en de stoelen smaller, maar ja, de mensen langer en dikker. Ik vlieg sowieso minder, eerlijk gezegd niet uit vliegschaamte, maar omdat vliegen steeds vervelender wordt."

Als vrije uitloopkip in het vliegtuig

Ik wil best wel wat meer betalen voor een Economy-stoel, vertelt Van Amstel. "Maar Peter heeft gelijk, die zijn altijd uitverkocht. De maatschappijen gaan er zelf ook last van krijgen. In Europa is de laatste jaren 30 procent meer agressie in de vliegtuigen, elke 3 uur is er een passagier die flipt aan boord. Soms is het alcohol, maar als mensen minder ruimte hebben dan een vrije uitloopkip, zal dat ook niet echt helpen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie