Opinie & Commentaar
BNNVARA

Het vuurwerkverbod gaat er komen: 'Kans dat je op de spoedeisende hulp het nieuwe jaar begint dan een stuk kleiner'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Het vuurwerkverbod gaat er komen: 'Kans dat je op de spoedeisende hulp het nieuwe jaar begint dan een stuk kleiner'

Het vuurwerkverbod gaat eraan komen, denkt Dolf Jansen. In De Nieuws BV zegt hij: "Als professionals verderop voor jou knallen, vuurspuwen en de lucht in duizend kleuren schilderen, kun je én genieten, én is de kans dat je met je linkeroog in een plastic zakje en een lawinepijl in je anus op de spoedeisende hulp het jaar begint toch echt een stuk kleiner."

2020 wordt het jaar van voortschrijdend inzicht denkt Dolf Jansen: "De discussie over het vuurwerkverbod is een mooi voorbeeld, vind ik. Het vuurwerkverbod gaat eraan komen, het is jammer dat CDA en VVD nog naar wat vage bewoordingen zoeken en steeds weer verwijzen naar al die mensen die het zo leuk vinden met de kinderen samen lekker te knallen, het zal wel."

'We praten over nu'

Dolf: "Boek geen vliegreis of cruise, wat de STER-blokken u ook toeschreeuwen, consumeer geen of zo min mogelijk vlees en zuivel, kijk samen met buren of collega's naar energietransitie die op elk niveau mogelijk is, spreek je bank of pensioenfonds aan op investeringen in fossiele en agrarische sector. We praten niet meer over volgende generaties, en de gevolgen van ons gedrag. We praten over nu. 2020."

Druktemaker Dolf Jansen - Inzicht

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie