Naar homepage
Opinie & Commentaar

'Ajax, ga lekker ergens anders ballen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ajax, ga lekker ergens anders ballen'

Ajax is van plan om tijdens de winterstop in Qatar te trainen. Een dubieuze keuze volgens druktemaker Dolf Jansen. Zou je wel moeten willen voetballen in een land waar ze niet bepaald een sociaal standpunt hebben tegenover rechten voor arbeiders uit landen in Zuid-Azië, vrouwenrechten en de positie van homo's? In De Nieuws BV zegt de druktemaker: "Ajax, ga lekker ergens anders ballen."

'Ajax is een voetbalclub, geen politieke partij', luidt het standpunt van Van der Sar. Een interessante uitspraak volgens Dolf Jansen: "Wederom waar, maar ik denk dat daar iets anders onder zit, of achter. De suggestie van Van der Sar is dat zij niks kunnen doen, niks hoeven doen. Wat Van der Sar zegt is dat de politiek het moet doen. Of regelen, oplossen zelfs."

'Te makkelijk om alles bij de politiek te leggen'

Jansen: "En dat vind ik interessant, en onwaar ook. Volgens mij is politiek niet een systeem dat alles regelt en oplost, volgens mij bepalen wij, de mensen in een land die allemaal onderdeel zijn van wat niet voor niets de samen-leving heet, wat er gebeurt, wat wel en niet kan, wat de normen zijn, waar we gaan uitkomen. Het is veel te makkelijk, vind ik, om alles wat lastig is bij 'de politiek' te leggen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie