Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Terwijl aarde zucht onder klimaatverandering kappen wij bomen en verbreden we snelwegen'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Terwijl aarde zucht onder klimaatverandering kappen wij bomen en verbreden we snelwegen'

"Terwijl de aarde zucht onder klimaatcrisis en steeds weer afnemende biodiversiteit, hakken wij bomen om, en verbreden we snelwegen", zegt Dolf Jansen in De Nieuws BV. "En daar is niks stoers aan."

Video niet beschikbaar

Dolf Jansen huilt niet snel, maar toen hij langs de A9 hardliep had hij toch tranen in zijn ogen. "Bijna direct aan het begin van mijn training liep ik een strook bos in, langs die A9 dus, een strook die ik als mijn bos ben gaan beschouwen." En bij die strook bos, moesten bomen omgehakt worden, "om plek te maken voor verbreding van genoemde snelweg en een tankstation plus vrachtwagenparkeerplaats."

'Aarde zucht onder klimaatcrisis en wij hakken bomen om'

"Een jaar geleden leek mijn bos gered, zelfs de Tweede Kamer had zich erover uitgesproken, gisteren zag ik wat dat betekend", zegt Jansen. "Kettingzagen, graafmachines, kaalslag. Van de 14000 bomen gaan er bijna 9000 om, de twee paden die het bos had waren al bijna onbegaanbaar door stapels omgehakte bomen, moddersporen van genoemde machines, en hier en daar een hek of lint."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jansen: "Terwijl de aarde zucht onder klimaatcrisis en steeds weer afnemende biodiversiteit, terwijl een aantal van de grote problemen op aarde rechtstreeks met die crisis te maken hebben – droogte, honger, vluchtelingenstromen, toenemende ongelijkheid – hakken wij bomen om, en verbreden we snelwegen."

Druktemaker Dolf Jansen - Kaalslag

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie