Naar homepage
Opinie & Commentaar

'Klaas Dijkhoff moet zijn wachtgeld gewoon lekker houden'
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Klaas Dijkhoff moet zijn wachtgeld gewoon lekker houden'

Klaas Dijkhoff bleek bovenop zijn salaris als Kamerlid nog 37.000 euro per jaar aan wachtgeld te krijgen, omdat hij staatssecretaris was en vier weken minister. Dat leverde heel veel woede op. "En terecht", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV, "maar toch moet hij z'n centjes lekker houden. Zowel om praktische als principiële redenen."

Volgens Pieter Derks is minister van Defensie zijn namelijk niet zomaar een baantje: "je gaat nog jarenlang gebukt onder de last van allerlei leugentjes en geheimen. Daar mag best een kleine vergoeding tegenover staan."

"Misschien is het leuker om te zeggen: zie je nou Klaas, niet alles draait om productiviteit, of om voor wat hoort wat, niet iedereen die geld van de staat krijgt is een fraudeur, hou je wachtgeld, doe er iets nuttigs mee, of juist helemaal niet, dat gaan we ook absoluut niet controleren. Veel plezier ervan."

Hufterig aangepakt

"Dat zou toch wel ontzettend chic zijn", zegt Derks. "En het mooie is: ook als je dit principe hanteert kun je daarnaast gewoon nog steeds blijven vinden dat Klaas Dijkhoff dit allemaal behoorlijk hufterig heeft aangepakt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie