Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Het is onmenselijk wat er uit deze zogenaamde Christelijke gedachte van liefde voortkomt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het is onmenselijk wat er uit deze zogenaamde Christelijke gedachte van liefde voortkomt'

Anti-abortusdemonstraties worden steeds heftiger. Demonstranten wachten vrouwen op bij een abortuskliniek en spreken ze aan. Onmenselijk noemt Elfie Tromp het in De Nieuws BV. "Ze zijn op het meest kwetsbare moment van hun leven; niemand neemt immers een abortus voor de lol en om ze dan vermanend toe te spreken."

Stel je eens voor dat je wordt opgewacht bij de uitvaart van een geliefde. "Stel je voor dat je bijna bij de kerk bent waar de dienst wordt gegeven. Voel hoe je hunkert naar de houvast van rituelen, omdat je het zonder de schoonheid van religie niet zou kunnen en je alleen, snikkend, zou verkruimelen tot een hoopje ellende. Stel je voor dat dan iemand je staande houdt en tegen je zegt: 'God is dood, hè'", zegt Elfie Tromp.

"Dat doe je niet, want dat is onnodig wreed. Volgens SGP-kamerlid van der Staaij valt het allemaal wel mee. Als man zonder baarmoeder kan hij natuurlijk als geen ander weten hoe het voelt. Het zijn volgens hem 'slechts enkele demonstraties per week' en de actievoerders noemt hij gewetensvolle counselors. Zo zout heb ik het zelden gegeten."

Druktemaker Elfie Tromp - Anti-Abortusdemonstraties

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie