Naar homepage
Opinie & Commentaar

3 redenen vóór het raadgevend referendum
BNNVARA

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. 3 redenen vóór het raadgevend referendum

Volgens een peiling van Ipsos is 55 procent van de kiezers vóór een referendum over de donorwet. Druktemaker Kees van Amstel geeft drie redenen om voor het raadgevend referendum te zijn: "Waarvan de derde eigenlijk vooral een milde haat tegen D66 is."

Kees van Amstel - donorreferendum

Waarom is Kees van Amstel voor een raadgevend referendum? Ten eerste, het dwingt je toch over een onderwerp na te denken. Daarnaast, is het "toch fijn dat je heel af en toe een signaal naar de 'Hoge Heren in Den Haag' kan geven." Bovendien zegt Kees: "Ik haat het als zogenaamd slimme mensen zeggen dat het domme volk niks kan beslissen."

Volgens Kees is het grappig dat bij uitgerekend D66 de Tweede Kamerleden en Europees parlementsleden over elkaar heen duikelden om te twitteren dat het Referendum in Ierland over abortus, zo'n goede uitslag had: "Ja, goed hè, een referendum, D66, maar dan niet in Nederland, want daar is de uitslag ons vaak wat onwelgevallig."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie