Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Ploumen en Klaver die willen regeren is het WK voetbal organiseren in Qatar: dat moet je niet willen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ploumen en Klaver die willen regeren is het WK voetbal organiseren in Qatar: dat moet je niet willen'

"Diepe buiging voor de schaamteloosheid van het demissionaire kabinet Rutte 3 dat aan de lopende band bewindslieden vervangt door incapabelen, niemand weet meer wie waar verantwoordelijk voor is, het beleid blijft toch hetzelfde", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. En wat doet de linkse oppositie? "Daar deden ze alles om ook maar mee te mogen doen."

"Cora van Nieuwenhuizen van de VVD stopt met minister zijn omdat ze als voorzitter van Vereniging Energie Nederland meer kan verdienen. Tot zover haar diepe betrokkenheid met de samenleving. Er is altijd wel ergens een plekje waar ze Nederland nog sneller naar de kloten kan helpen", zegt Marcel van Roosmalen.

Terwijl bewindslieden worden vervangen en het beleid hetzelfde blijft, probeerden PvdA en GroenLinks nog een voet tussen de deur van de formatie te krijgen. "De vernedering is compleet", aldus Van Roosmalen.

'Ultieme knieval voor de macht'

"PvdA en GroenLinks, twee niet zo heel snuggere kleine kinderen, wilden gaan gaan samenwerken zodat na het eten met het vuistje op tafel te slaan om te zeggen dat ze nog een lepel vanillevla van papa willen. Linkse samenwerking, jezelf opheffen en dan net doen alsof je er sterker van bent geworden. GroenLinks en de PvdA zijn RKC Waalwijk dat fuseert met NAC en dan roept dat het mee wil doen om de landstitel", zegt Van Roosmalen.

Volgens Van Roosmalen was het 'de ultieme knieval voor de macht.' "Voor de vorm mochten Jesse of Lilianne af en toe iets eisen. Opheldering over het een en ander, roepen dat het verschrikkelijk is in Kabul of dat we straks allemaal overstromen. In plaats van dat ze dit kabinet dat alles , maar dan ook alles verkeerd doet, dit kabinet dat schaamteloos ministers vervangt omdat die elders meer willen verdienen, aanvalt op de zwakke plekken."

'Pijnlijk om naar te kijken'

"Het was pijnlijk om naar te kijken hoe ze de laatste eigen kiezers wilden wegjagen. Ploumen en Klaver die willen regeren is het WK voetbal organiseren in Qatar, het Ankie Broekers Knol naakt in de Playboy, het is jam op een boterham met worst smeren. Iedereen weet: dat moet je niet willen, dat moet je niet doen, maar ze wilden het toch", aldus van Roosmalen.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie