Opinie & Commentaar
BNNVARA

Waarom families door ruzie geen Sinterklaas meer vieren

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom families door ruzie geen Sinterklaas meer vieren

In Huize Deckwitz wordt geen Sinterklaas gevierd. "Dat heeft niets te maken met uitgegroeide kinderen of surprisemoeheid, maar omdat wij er niet meer uitkwamen over Zwarte Piet", zegt Ellen Deckwitz in De Nieuws BV. Toch komt er door haar 17-jarige neefje nu verandering in.

Druktemaker Ellen Deckwitz - Serotoklaas

Deckwitz: "De ene helft van de familie verdedigde de donkergeschminkte knecht, de andere helftwas er faliekant op tegen en zo ontaarddenonze laatste vier pakjesavonden in ruzies waardoor we elkaar minstens tot Pasen doodzwegen. Op een zeker punt smeekten uitgerekend de kinderen in onze familie om dan maar op te houden met Sinterklaas."

Sintonine of Serotoklaas

Maar het neefje van Deckwitz wil toch weer een soort pakjesavond houden; nu heeft hij sommige familieleden namelijk al twee jaar niet gezien. Deckwitz: "En dus bedachten mijn neef en ik voor onze familie een feest waarbij het draait om iets waar onze redelijk heetgebakerde clan behoefte aan heeft: aardig doen."

Deckwitz: "Het is immers december, de dagen zijn korter, iedereen steggelt uitgeput en levensmoe op de feestdagen af, dan is watextra warmte meer dan welkom. Zo besloten wij met onze familie Sinterklaas te vervangen dooriets dat hun serotonineniveau omhoog helpt.Over de naam zijn mijn neef en ik nog aan het brainstormenmaar het wordt iets richting Sintonine of Serotoklaas en wat maakt het ook uit hoe je het noemt, als het maar werkt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie