Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Er zit maar één ding op: 2020 moet helemaal opnieuw'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Er zit maar één ding op: 2020 moet helemaal opnieuw'

De boodschap van Mark Rutte was glashelder gisteren: dit gaat nog heel lang duren. In De Nieuws BV komt Pieter Derks met een radicaal idee. "Om te voorkomen dat we met allerlei halve en voorzichtige maatregelen op de vierkante millimeter moeten gaan zitten rommelen. Er zit maar één ding op: 2020 moet helemaal opnieuw."

Video niet beschikbaar

Want, stelt Derks, laten we eerlijk zijn: zo'n geweldig jaar is het tot nu toe nog niet geweest. "Het EK, de Olympische Spelen en het Songfestival zijn toch al doorgeschoven, laten we met z’n allen gewoon dat hele jaar meeschuiven en opnieuw beginnen."

Derks vergelijkt het met de zomertijd. "We spreken met z’n allen af dat we op 31 december om 23:59 de klok 8784 uur achteruit zetten, en, dan een minuutje later, beginnen we met een schone lei aan de eerste januari van 2020. Alles opnieuw."

Bijna alles. "Misschien moeten we de carnaval in Brabant nog even heel goed heroverwegen, en misschien kunnen we Iran ook even vragen om dit keer op 8 januari géén passagiersvliegtuig neer te halen."

Druktemaker Pieter Derks - 2020 is geen succes

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie