Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Politiek moet meer inzetten op openbaar vervoer in plaats van snelwegen te verbreden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Politiek moet meer inzetten op openbaar vervoer in plaats van snelwegen te verbreden'

Volgens druktemaker Dolf Jansen moet de politiek meer inzetten op openbaar vervoer: "Meer ruimte voor trein en light rail, in plaats van tegen allerlei stikstof-, klimaat- en gezondheidsfeiten in nog steeds snelwegen te verbreden en vliegverkeer te laten toenemen." In De Nieuws BV berekent de druktemaker waar het geld vandaan moet komen.

Afgelopen week werd duidelijk dat een kortingsabonnement, nog steeds door zo'n 700.000 reizigers gebruikt, binnen afzienbare tijd minder waard wordt, omdat je er in de namiddag niet meer mee kunt reizen. Dolf: "Door de NS gebracht als 'we willen mensen overhalen op andere tijdstippen te reizen'. Dat laatste kan natuurlijk, maar dat doe je volgens mij niet door je bestaande afspraken te verbreken."

Serieus geld

Dolf: "De NS verdient aan dit nieuwe idee, en de 40% die je meer dan nu gaat betalen voor je reis na 16 uur,nog steeds miljoenen per jaar, wellicht 20 miljoen. Onder het motto, in hun eigen mail, van 'flexibiliteit' en 'minder ingewikkeld'. 20 miljoen. Rutte zou zeggen: serieus geld."

"En, in tegenstelling tot wat het onderwijs krijgt, structureel", zegt Dolf. "Ik gun de NS van alles, maar als er op deze manier extra verdiend gaat worden moet het echt geïnvesteerd worden in meer treinen, meer zitplaatsen, lobby voor beter OV en het personeel überhaupt."

Druktemaker Dolf Jansen - Goede kant op

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie